ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ: "Εξελίσσεται σε σημείο συνάντησης"


Πέρασε ήδη μία εβδομάδα από την προηγούμενη Κυριακή 16.12 όπου στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας έγινε η τρίτη προσπάθεια - ημερίδα για την ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου, η οποία ήταν κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένη.


Όλα τα ηλεκτρονικά, αλλά και τα έντυπα μέσα επικοινωνίας, τόσο της περιοχής, όσο και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, έκαναν ειδικές αναφορές και κάλυψαν με το καλύτερο τρόπο την ημερίδα που εκεί πραγματοποιήθηκε. Κι' όλα αυτά χάρις στις έντονες προσπάθειες που χρόνια τώρα καταβάλλει ο Αντώνης Κοσσυβάκης, ώστε να αναπτυχθεί αυτή η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.

Δεν θα αναφερθούμε μόνο στην ΕΡΤ και την ERT World, οι οποίες σε όλα τα προγράμματά τους είχαν εκτενές και ζωντανό ρεπορτάζ, αλλά και στα διάφορα περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα τα οποία κάλυψαν ζωντανά αυτή την ημερίδα και ακόμα μια εβδομάδα μετά συνεχίζουν να προβάλλουν στιγμιότυπα από αυτή την προσπάθεια για την ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Η ημερίδα - τηλεοπτική εκπομπή έγινε όπως είναι γνωστό με την ευθύνη της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είχε ως θέμα: Την "Αγροτική και Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Εναλλακτικός Τουρισμός - Προοπτικές Ανάπτυξης της Κοιλάδας του Αχελώου ".

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη έγινε στο χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας στις 23 Ιουλίου 2012 και η πρώτη στις Πηγές επίσης της Άρτας. Η επόμενη ημερίδα θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στην Παναγία Επισκοπή Βραγκιανών Αργιθέας της Καρδίτσας. 

Το Περδικάκι την ημέρα της ημερίδας. Φώτο Μ. Παπαδημητρίου
Στο Περδικάκι, (παλιά ονομασία Σακαρέτσι), την προηγούμενη Κυριακή, οι κάτοικοί του υποδέχθηκαν με ζεστασιά, όλους τους ξένους και τους φιλοξένησαν με την γνωστή Σαρακατσιάνικη παράδοσή τους. 

Τόσο οι Ευρωβουλευτές, όσο και οι Πολιτικοί, αλλά και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες καθώς και οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην ημερίδα θα θυμούνται για καιρό αυτό το ορεινό χωριό της επαρχίας Βάλτου, του νομού Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 740 μέτρα.

Θα την θυμούνται γιατί εκεί ένιωσαν μια άλλη Ελλάδα... την ατόφια ορεινή Ελλάδα και σίγουρα γεύτηκαν, την αγνή, παρθένα, μα και συνάμα άδολη Ορεινοβαλτινή φιλοξενία. Κάτι που δυστυχώς ΔΕΝ την γνώρισαν τόσο έντονα στις περιοχές των Ραδοβυζίων της Άρτας. 

Στο Περδικάκι τα τοπικά προϊόντα βρίσκονταν στη νέα αίθουσα-κόσμημα που κατασκευάστηκε στο Περδικάκι για πολιτιστικές χρήσεις, και στην οποία φιλοξενήθηκε η ημερίδα. Από τις προηγούμενες ημέρες οι γυναίκες του χωριού έκαναν τα αδύνατα - δυνατά στο να φιλέψουν τους ξένους με πατροπαράδοτες πίτες και όχι μόνο, ώστε να μην φύγει κανείς παραπονούμενος...

Έτσι όπως γράφηκε προχθές στον αθηναϊκό τύπο η Κοιλάδα του Αχελώου, η πιο όμορφη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, "εξελίσσεται σε σημείο συνάντησης για πολλούς ευρωβουλευτές που ασχολούνται με τη γεωργία"

Μόνο μελανό σημείο από αυτή την ημερίδα ήταν η απουσία των Βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας, εκτός από την Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κας Νίκης Φούντα, η οποία όχι μόνο παρευρέθηκε, αλλά έκανε και την ανάλογη τοποθέτησή της. Επίσης το παρών έδωσε και ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ κ. Γιώργος Στύλιος, με επίσης δική του τοποθέτηση. Αντίθετα δεν μπορούσε να παρευρεθεί ο Γιώργος Γκόκας, ο οποίος την ίδια ημέρα είχε υποχρέωση στην Άρτα, λόγω της Ν.Ο. του ΠαΣοΚ.

Διαβάστε ακόμα: 

 

Πετυχημένη η χθεσινή Ημερίδα στο Περδικάκι για την Ανάπτυξη στην Κοιλάδα του Αχελώου

 

Στο Περδικάκι οι κάτοικοι ζήτησαν υποδομές και παρεμβάσεις για την σταθερή ανάπτυξη στη Κοιλάδα του Αχελώου

 

Μίλησε η ψυχή του...

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης