Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας


Με επιστολή της στον Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) κ. Γ. Πιτσιλή η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ) επανέρχεται στο θέμα για τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, τονίζοντας την «ξεκάθαρη θέσης της για την πλήρη λειτουργία της». 



Πιο αναλυτικά στην επιστολή που κοινοποιείται στους: Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, Βουλευτές Νομού Άρτας, Δήμαρχο Αρταίων, Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητήριου Άρτας, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. και Π.Ο.Φ.Ε.Ε., αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Διοικητά, Από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε ότι πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018 συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εφοριακών. Ένα από αυτά ήταν και αυτό που αφορά στο κλείσιμο – συγχώνευση Δ.Ο.Υ. τόσο στην Αττική αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο προαναφερόμενος Σύλλογος Εργαζομένων, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία κλεισίματος –συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ. και ότι το τελικό σχέδιο για όλη την Επικράτεια θα δοθεί στην ΠΟΕ –Δ.Ο.Υ. (όπως έχει συμφωνήσει) με τα πλήρη στοιχεία, όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας επανέρχεται στο θέμα που έχει αναδείξει για τη Δ.Ο.Υ. Άρτας και η θέση μας είναι ξεκάθαρη για την πλήρη λειτουργία της.

Έχουμε θέσει υπ’ όψιν όλα τα προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει η μεταφορά τμημάτων στην Πρέβεζα τόσο στους φορολογούμενους του Νομού Άρτας αλλά και στον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνικών και έχουμε ενημερώσει ξανά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αλλά και τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη. Κύριε Διοικητά στον προγραμματισμό που θα κάνετε για τις Δ.Ο.Υ. οφείλετε να εκτιμήσετε ότι τουλάχιστον σε κάθε Νομό θα πρέπει να λειτουργεί και μια πλήρης Δ.Ο.Υ.

Σας επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε διατυπώσει και στους προκατόχους σας, η ύπαρξη μιας Δ.Ο.Υ. σε κάθε πρωτεύουσα Νομού δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια αλλά αναγκαία λειτουργική προϋπόθεση τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος που σε εποχές δύσκολες οικονομικά θα πρέπει με κάθε μέτρο που παίρνει να βοηθά τα δημοσιονομικά έσοδα χωρίς όμως να παραβλέπει την ανάπτυξη, ειδικά της περιφέρειας.

Τέλος με την ανακοίνωση αυτή καλούμε και γνωστοποιούμε σε όλους τους φορείς του Νομού Άρτας ότι για το συγκεκριμένο θέμα επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Άρτας σε πλήρη μορφή, θεωρούμε πως μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία τώρα που ξαναγίνεται προγραμματισμός και ζητούμε την δράση όλων για να μην ξαναπιαστούμε στον «ύπνο» όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί».

Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης
Γεώργιο Θεοδόση και τον Γραμματέα Εύδοξο Καραπέτση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ