Στύλιος:Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η εταιρεία ΒΙ.Κ.Η.


Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ασφυκτιούν παραγωγικές επιχειρήσεις, κινδυνεύουν θέσεις εργασίας και αμοιβές. Ενδεικτική η περίπτωση της ΒΙ.Κ.Η Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η εταιρεία ΒΙ.Κ.Η. 



Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία εύρεσης λύσης ανέδειξε με σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Ήπειρος στηρίζεται στις επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.

Ωστόσο, οι πολιτικές επιλογές της υπερφορολόγησης, δυσχεραίνουν την επιχειρηματικότητα, πλήττουν την ανταγωνιστικότητα, μειώνουν την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών και συρρικνώνουν το τζίρο.

Οι Τράπεζες, ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στερούν τη ρευστότητα από την εταιρεία ΒΙ.Κ.Η. Ως αποτέλεσμα την οδηγούν στο κλείσιμο. Αξίζει να θυμηθούμε, ότι διαχειρίζονται τις καταθέσεις των πολιτών. Σε περίπτωση που μια επιχείρηση κλείσει, χάνονται τα χρήματα που δάνεισε. Η τοπική οικονομία πλήττεται ανεπανόρθωτα.

 Μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα μέχρι και δώδεκα (12) μηνών στους εργαζόμενους.

Απλήρωτοι, παραμένουν και πολλοί κτηνοτρόφοι – παραγωγοί προμηθευτές της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι έχοντας περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου:

• Να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης τηρώντας πάντα τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού,

• Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας,

• Να εξασφαλιστεί η τακτική πλέον μηνιαία καταβολή των αποδοχών,

• Να λάβουν οι εργαζόμενοι το σύνολο των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους,

• Να εξοφληθούν οι οφειλές προς τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς προμηθευτές της ΒΙ.Κ.Η.,

• Να λάβουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ που δίνεται από τον ΟΑΕΔ για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης τους.

Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους και στερούνται τα δεδουλευμένα τους. Φιλεργατική πολιτική, είναι αυτή η οποία εξασφαλίζει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Αυτό επιτυγχάνεται όταν οι επιχειρήσεις είναι οικονομικά εύρωστες και βιώσιμες.

Οι Τράπεζες οφείλουν να στηρίζουν τις επιχειρήσεις, να τηρούν τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά και να εξασφαλίζουν τη ρευστότητα. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην Ελληνική περιφέρεια.».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης