Ήπειρος: Έως και το ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά..


- Συνεχής ο αποχιονισμός στο οδικό δίκτυο 

Όσο χιόνι δεν έριξε τους προηγούμενες μήνες έπεσε τελικά τις τελευταίες ημέρες. Από χθες και μέχρι τα ξημερώματα η χιονόπτωση ήταν έντονη στα ορεινά και σε όλες τις περιοχές με υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. 



Ζαγόρι, Κόνιτσα, Μέτσοβο και Τζουμέρκα βρίσκονται στα λευκά με το χιόνι στα πιο χαμηλά σημεία να ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά και στα ψηλότερα, όπως στην περιοχή Τζαμ Χορταρά, πριν την Μηλιά Μετσόβου να φτάνει και το ένα μέτρο.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 14 αποχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο ενώ επί ποδός βρίσκεται και ο μηχανισμός των Δήμων.

Βασικό μέλημα όλων είναι να εκμεταλλευτούν τις ώρες ανάπαυλας της κακοκαιρίας ώστε να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους καθώς την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα συνοδεύτηκαν και από χαλάζι, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο καιρός θα είναι βελτιωμένος το Σαββατοκύριακο και θα επιτρέψει την πραγματοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

epiruspost.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης