Από Σεπτέμβριο η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα


- Παίρνει θέση στο Μηχανογραφικό! 

Η Γεωπονική Σχολή που θα συμπληρώσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φαίνεται ότι βάζει πλώρη και μάλιστα νωρίτερα από ότι αρχικά μπορεί να ανέμεναν οι περισσότεροι.




Η συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώπιον και της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη, έβγαλε… είδηση!

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Δήμου Άρτας, γίνεται προσπάθεια η Γεωπονική Σχολή να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενώ θα περιλαμβάνεται και στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων

Πρόκειται για εξέλιξη δρομολογημένη, η οποία επιταχύνεται στο πλαίσιο της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το υπάρχον Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ, το οποίο το 2017 είχε βάση εισαγωγής 10.448 μόρια, αποτελείται από τρεις κατευθύνσεις: α) Φυτικής Παραγωγής, β) Ζωικής Παραγωγής, γ) Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Ακόμη δεν είναι αποσαφηνισμένο αν θα διατηρηθούν τα ίδια αντικείμενα ωστόσο, όπως προέκυψε από την συνάντηση Υπουργού και Δημάρχου Άρτας, υπάρχει η σκέψη για δημιουργία ενός ακόμη τμήματος και μάλιστα αναβαθμισμένου, αυτό των Επιστημών, Τροφίμων και Διατροφής.

Η Γεωπονική Σχολή περιλαμβάνεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου και ήταν αίτημα των τοπικών φορέων τα τελευταία χρόνια καθώς θα συμβάλλει στην διασύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την τοπική παραγωγή και οικονομία.

epiruspost.gr/



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ