Κύπρος: Πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης με 55,99%


Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο αναδείχθηκε και επισήμως την Κυριακή ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς έλαβε 55,99% των ψήφων στο β’ γύρο των εκλογών, έναντι του ανθυποψηφίου του Σταύρου Μαλά που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ συγκέντρωσε 44,01% των ψήφων. 



Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε ο κ. Μαλάς, τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ τον πρόεδρο της Κύπρου συνεχάρησαν ήδη τηλεφωνικά ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Στις κάλπες προσήλθε το 73% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με την αποχή να φτάνει στο 27%. Το ποσοστό του πρώτου γύρου έφτασε το 71,88%. Το αντίστοιχο ποσοστό των προεδρικών του 2013 είναι το 80.7% και των βουλευτικών εκλογών του 2016 66.74%.

Ο κ. Αναστασιάδης θα αναλάβει και τυπικά καθήκοντα στις 28 Φεβρουαρίου, και καλείται να διαχειριστεί, μεταξύ άλλων, το διαφαινόμενο τέλμα στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά και την προκλητική στάση της Άγκυρας όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες.

 skai.gr - ΚΥΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης