Κομπότι: Ξανά η θεατρική παράσταση La Nonna


Η Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου "ΥΦΟ-ΠΟΙΟΙ" παρουσιάζει ξανά, με αφορμή μία σχολική εκδρομή, την απολαυστική μαύρη κωμωδία του Roberto Cossa, La Nonna σε σκηνοθεσία της Αφροδίτης Κατσαούνου.  



Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κομποτίου τις: Τετάρτη - Πέμπτη 6 και 7/12/2017 και Σάββατο - Κυριακή 9 και 10/12/2017 στις 8.30 μ.μ .

 Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους μαθητές του Λυκείου Κομποτίου για την πραγματοποίηση εκδρομής στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα έργο έντονα αλληγορικό και άλλο τόσο επίκαιρο καθώς πραγματεύεται το πώς η αδηφάγα εξουσία που γιγαντώνεται συνθλίβει το άτομο ηθικά και κοινωνικά.

Όσο ξετυλίγεται η πλοκή βλέπουμε επίσης τις προσπάθειες αντίστασης του ατόμου απέναντι στην καταστροφή που βλέπει ότι έρχεται να αποβαίνουν άκαρπες όσο αφήνεται να παραπλανάται για τις προθέσεις της εξουσίας. «Συνέπειες που μπορεί να υποστεί ο καθένας μας όταν ενεργεί χωρίς αξίες και ηθική αλλά και όταν παραμένει αδρανής» όπως σημειώνει και η σκηνοθέτης.

Προκαλείται έτσι εναλλαγή συναισθημάτων ανάμεσα στην ευφορία και τη διασκέδαση, που βγάζουν οι ατάκες των ηθοποιών και τη θλίψη, που προκαλεί η ιστορία των γεγονότων της οικογένειας που βλέπουμε να εκτυλίσσεται στην Αργεντινή της χρεοκοπίας.

Αναπόφευκτα, μας έρχεται στο μυαλό η δική μας πραγματικότητα και σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη των άλλων, να μην κάνουμε τα ίδια σφάλματα ή να τολμήσουμε σε αυτά που εκείνοι δεν τόλμησαν.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους γιατί τόσο το γέλιο όσο και ο προβληματισμός είναι σημαντικά στην ζωή μας.

Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατσαούνου
Διανομή Ρόλων: Nonna: Βασιλική Σκουλίδα Τσίτσο: Κώστας Σταύρου Καρμέλο: Γιώργος Μαλιγιάννης Μαρία: Σοφία Κολιούλη Δον Φρανσίσκο: Μίμης Μούτσιος Ανυούλα: Λίλα Γεωργίου Μάρτα: Ελισάβετ-Μαρία Λιάπατα Γέρο- Σιμόν: Κωνσταντίνος Σωτηρίου

Συντελεστές: Σκηνικά: Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα <<Υφοποιοί>> Μουσική: Πάνος Ανδρέου Ήχος: Παναγιώτης Ντούλας Σχεδίαση αφίσας-Εκτυπώσεις: Μίμης Μούτσιος Φωτισμοί-Κομμώσεις: Παναγιώτης Τσιώνος Μακιγιάζ: Μαρία Μπράμη Χορογραφία: Χριστίνα Ρούκη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ