Σειρά δράσεων από Δήμο Αρταίων και συλλόγους ΑΜΕΑ


-«Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά και όλοι διαφορετικοί» το σύνθημα της ημέρας

Σειρά δράσεων που στόχο είχαν την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας ΑμεΑ διοργάνωσαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης ο Δήμος Αρταίων με μια σειρά φορέων και Συλλόγων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με αναπηρία. 



Πραγματοποιήθηκε μαθητικός βιωματικός περίπατος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην κεντρική πλατεία έπαιξαν μουσική τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Άρτας και πραγματοποιήθηκε χορευτική παράσταση. 


«Τα άτομα με αναπηρίες αξίζουν το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας. Φυσικά δεν πρέπει να τα θυμόμαστε μόνο μια μέρα το χρόνο, αλλά διαρκώς να φροντίζουμε ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους και τις υποδομές. Δικαιούνται και αξίζουν ίσων ευκαιριών. Ως Δήμος Αρταίων χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεργαζόμαστε με πολλούς φορείς ΑμεΑ της περιοχής μας για τη σημερινή μας δράση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε δηλώσεις του.

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «ως Δημοτική Αρχή έχουμε ανακαινίσει και σήμερα το πρωί παραχωρήσαμε δωρεάν και τυπικά στο Σύλλογο ΑμεΑ Άρτας τα νέα γραφεία τους (μέχρι τώρα νοίκιαζαν άλλον χώρο), που βρίσκονται πλησίον του υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί 10 ράμπες για ΑμΕΑ στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της Άρτας και συνεχίζεται η τοποθέτηση στα υπόλοιπα σχολεία.

Επιπλέον, έχουμε προβεί στην επικαιροποίηση 47 θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και πλησίον του τόπου κατοικίας τους, ενώ ομόφωνα έχει εγκριθεί το Κανονιστικό πλαίσιο για τη διάθεση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ, ενώ δεν δείχνουμε καμία ανοχή και δεν σβήνουμε κλήσεις για παράνομη στάθμευση πάνω σε θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ.

Τέλος, συνεχίζουμε τη στήριξη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου μας, ενώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) στο Γλυκόριζο, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ και στηρίξαμε τη δημιουργία και ένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Διημέρευσης «Αγκαλιά».

Στην δράση συμμετείχαν ακόμη ο Σύλλογος ΑμεΑ Άρτας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Άρτας, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, ο Σύλλογος «Αγία Θεοδώρα», ο Σύλλογος «Αγκαλιά», το Οικοτροφείο «Αίολος», ο Σύνδεσμος Τυφλών Άρτας και η ΠΑΣΥΣΕΚ. Συνέδραμαν και ευχαριστούμε για την συμβολή τους τον Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία Άρτας, το Μουσικό Σχολείο Άρτας, τη ΔΟΑΚ Άρτας και τη Σχολή Χορού «ΑΡΜΟΝΙΑ».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης