Άρτα: Την Τρίτη ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο


- Έναρξη χθες με Παγοδρόμιο και Λούνα πάρκ στην πλ. Σκουφά

Αρχίζοντας από χθες το απόγευμα με τη λειτουργία του Παγοδρομίου και του Λούνα πάρκ επί της πλατείας Σκουφά απέναντι από την Παρηγορήτισσα, σταδιακή θα είναι μέχρι και τις 15 του μήνα η λειτουργία της «Παραμυθένιας πόλης», ενόψει των φετινών εορτών. 



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, Κώστα Ζέρβα, από σήμερα το απόγευμα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να επισκέπτονται το παγοδρόμιο στην πλατεία Σκουφά όπου θα τεθεί παράλληλα σε λειτουργία με το λούνα πάρκ και το καρουζέλ. Το σπίτι του Αϊ Βασίλη στον ίδιο χώρο όπως και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Κώστα Χαρακλιά με την ολοκλήρωση του στολισμού στην πόλη και συνεχίζεται σε όλες της Δημοτικές Ενότητες ώστε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου να ανάψουν τα φώτα στο δέντρο επί της κεντρικής πλατείας (Εθνικής Αντιστάσεως). Συνολικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η λειτουργία όλων των σημείων της φετινής «Παραμυθένιας πόλης», θα ξεκινήσουν με την έλευση του μεταφορικού της μέσου.

Μια παραμυθένια πόλη δεν μπορεί να μην διαθέτει τρένο, οπότε από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου 2018, θα σφυρίζει καθημερινά, κάνοντας την διαδρομή:

Από το Σταθμαρχείο στον Άγιο Δημήτριο, μέχρι το Κάστρο όπου θα εισέρχεται κάνοντας μια βόλτα κι από εκεί μέσω της οδού Β. Πύρρου κι έπειτα της Ορλάνδου θα ανηφορίζει έως τη Χριστουγεννιάτικη αγορά και το σπίτι του Αϊ Βασίλη, με στάση για αποβίβαση κι επιβίβαση και ξανά μέσω της οδού Παντοκράτορος θα επιστρέφει στην οδό Σκουφά και πίσω στο Σταθμαρχείο.

Ομολογουμένως η Παραμυθένια πόλη είναι μεγαλύτερη κι έτσι η διαδρομή του τρένου της, διπλάσια από την περυσινή, άρα μεγαλύτερης διάρκειας χαρά για τα παιδιά, και σίγουρα θα προσθέτει έντονο Χριστουγεννιάτικο χρώμα στην Παραμυθένια Άρτα.

 ixotisartas.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης