Αστραπιαία αντίδραση από τον Αλέκο Καχριμάνη


- Επιστολή στον Αποστόλου για τα δωρεάν οπωροκηπευτικά 

 Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στο θέμα που ανέδειξε η "ΗΧΩ τη Άρτας" σχετικά με τα παιχνίδια που κάνουν ομάδες παραγωγών της Πελοποννήσου και ουσιαστικά δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. 




Όπως αποκάλυψε η «ΗΧΩ», ομάδες παραγωγών από την Πελοπόννησο και αλλού, μόλις ανακοινώνονται οι ποσότητες εσπεριδοειδών/οπωροκηπευτικών που θα διανεμηθούν δωρεάν σπεύδουν να αναγγείλουν μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να κρατούν δεσμευμένα εσπεριδοειδών/οπωροκηπευτικών που θα μπορούσαν στην περίοδο που είναι έτοιμα να διατεθούν, από άλλες οργανώσεις αυτό να μην γίνεται και στο τέλος να χάνονται και κονδύλια από την ΕΕ, αλλά και οι δικαιούχοι να μην καλύπτουν τις ανάγκες τους.


Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά με επιστολή του προκειμένου να ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν την απόσυρση εσπεριδοειδών/οπωροκηπευτικών λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία που διατίθενται σε σχολεία κ.α.

Ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι παραγωγοί της Άρτας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα για την διάθεση επαρκών ποσοτήτων τους, καθώς πριν καλά -καλά αρχίσει η συγκομιδή, ενημερώνονται ότι έχει καλυφθεί η προβλεπόμενη για όλη την Ελλάδα ποσότητα.

«Το γεγονός αυτό εγείρει ερωτηματικά και αμφιβολίες για τυχόν μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται από άλλες περιοχές της χώρας», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης που ζητά από τον Υπουργό να εξεταστεί τι ακριβώς συμβαίνει και να τηρηθούν οι ίδιες διαδικασίες σε όλες τις περιοχές της χώρας.

 ixotisartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης