Ήπειρος: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής (15/12), με νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξημερώματα Σαββάτου, θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. 



Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες έως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει την Παρασκευή τους 17 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, τους 12 στα ημιορεινά και τους 9 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.

Το Σάββατο (16/12) σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, θα διατηρηθεί όμως σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Χιονοπτώσεις θα δεχτούν μόνο οι πολύ ορεινές περιοχές στα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας.

Την Κυριακή (17/12) τα φαινόμενα τοπικά θα εξασθενίσουν, θα παραμείνει όμως άστατος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Το κύριο όμως χαρακτηριστικό θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα, από το απόγευμα και μετά, να σημειωθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 1000 μέτρα).

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού σε κάθε περιοχή της Ηπείρου

 http://epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης