Μαγικά Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη του "Σκουφά"


Λίγες μέρες μένουν ως τα Χριστούγεννα! Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει ! 

Η Βιβλιοθήκη του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» σε χριστουγεννιάτικη διάθεση υποδέχεται τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού σε ένα πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα. 



Το γιορτινό αφιέρωμα περιλαμβάνει κατασκευές και πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ζωντανεύουν μέσα από τις αναγνώσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 . 
Προβολή του παραμυθιού «Ας στολίσουμε το δέντρο!» Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το αγρόκτημα δεν έχει στολιστεί ακόμα θα καταφέρουν άραγε τα ζωάκια να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν τα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα; Με χρωματιστά χαρτόνια και με μπόλικη φαντασία θα φτιάξουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα. Περιμένουμε την πρώτη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017. 
Αφήγηση και προβολή του κλασσικού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης». Την παραμονή Χριστουγέννων η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο ένα ξύλινο καρυοθραύστη και από τότε η μαγεία ξεκινά!

Ένας μαγικός κόσμος, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέμορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά. Τα αγγελάκια έφτασαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και εμείς ένα χαρούμενο αγγελάκι. Περιμένουμε την δευτέρα τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου και η πρώτη και τη δευτέρα τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017. 
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού «Ο μαγικός τάρανδος της Όλι». Γκλίν γκλίν γκλόν… Ένας θόρυβος ακούγεται τη παραμονή Χριστουγέννων και ξυπνάει την Όλι. Τι να είναι; Αποφασισμένη να το ανακαλύψει ακολουθεί τον ήχο έξω στο χιόνι όπου γνωρίζει ένα καινούργιο φίλο.

Έτσι ξεκινάει την μαγική της περιπέτεια. Έλα μαζί να φτιάξουμε στο εργαστήρι μας τον Άγιο Βασίλη. Θέλεις να δεις πώς ένα πλαστικό πιάτο μετατρέπεται σε χαρούμενο Άγιο Βασίλη. Περιμένουμε την δευτέρα τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. 
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού «Το ξωτικό του Αϊ Βασίλη». Όταν ο Αι Βασίλης ανακαλύπτει ότι ο Πίπης το αρκουδάκι δε συμπεριφέρεται καλά, αποφασίζει να στείλει το ξωτικό του για να τον συνετίασει. Παιδιά ακουλουθήστε τον βοηθό του, καθώς προσπαθεί να βοηθήσει τον Πίπη να αλλάξει συμπεριφορά πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα. Θα τα αλλάξει συμπεριφορά πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα. Θα τα καταφέρει άραγε; Έτσι λοιπόν και εμείς για να βοηθήσουμε θα φτιάξουμε τα δικά μας ξωτικά.

Περιμένουμε την πρώτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τη δευτέρα τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας. Μέσα από τις δράσεις και τις κατασκευές, βλέπουμε πως η διάθεση της προσφοράς και της αγάπης δεν έχει όρια. Ακόμη και η μικρότερη προσφορά αγάπης έχει ισότιμη αξία!

Η φαντασία και το πνεύμα των Χριστουγέννων μας ταξιδεύουν και γινόμαστε όλοι παιδιά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ