Γλυκόριζο/Αρτα: Επιλύεται η κυριότητα των εκτάσεων


Tο δρόμο της επίλυσης παίρνει ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους σε Κάτω Παναγιά, Γλυκόριζο και Άγιο Γεώργιο Γλυκορίζου. 



Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με τις κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις από ιδιώτες στις παραπάνω περιοχές, πρόβλημα στο οποίο η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ενέσκηψε, προκειμένου να αποκατασταθεί.

Σε προγενέστερο χρονικό διάστημα κάποιοι εκ των ιδιωτών τακτοποίησαν τα οικόπεδά τους σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, όμως δεν προέβησαν όλοι στην τακτοποίηση αυτή με αποτέλεσμα αν και κάτοχοι τίτλων κτήσεως να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης των οικοπέδων ο Δήμος Αρταίων. Το ζήτημα οξύνθηκε μετά την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογικού Γραφείου Άρτας. 

Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών έχουν προβεί σε ανέγερση οικοδομών, βάσει νομίμων εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, ενώ κάποιοι έναντι τιμήματος απέκτησαν την κυριότητα των εκτάσεων. Αρκετοί από τους κατέχοντες δεν τακτοποίησαν το ιδιοκτησιακό έναντι τιμήματος και προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια, όμως η αγωγή τους απερρίφθη κατόπιν διενέξεων και αντιδικίας πολυετούς διάρκειας.

Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή θέλοντας να επιλύσει οριστικά το ζήτημα απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους της περιοχής (μέσω δελτίου τύπου αλλά και επιτόπιας μετάβασης στο Γλυκόριζο), προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά. Εν συνεχεία κάτοικοι του Γλυκορίζου υπέβαλαν στο Δήμο μας αιτήσεις (65 στον αριθμό) και πλέον ένα χρόνιο ζήτημα της τοπικής κοινωνίας βαίνει προς τακτοποίηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Νομοθετικής Ρύθμισης που θα δίνει το δικαίωμα στο Δήμο να κάνει διαγωνισμό για να εξαγοραστούν τα οικόπεδα και η κυριότητα να περάσει στους ιδιώτες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ