Στύλιος: Αγνοείται η επιστροφή του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο του 2015


- Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωλυσιεργεί

 Παρά τις επανειλημμένες Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) πετρελαίου του 2015 στους αγρότες δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. 



Την αγωνία των παραγωγών μετέφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 28 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Οι Βουλευτές αναφέρουν ότι εκτός από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, οι δικαιούχοι αγρότες δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό που θα λάβουν λόγω των συμψηφισμών των οφειλόμενων με χρωστούμενους φόρους και εισφορές, τόσο από το τρέχον έτος όσο και από τα προηγούμενα έτη.

Την ίδια στιγμή καλούνται να πληρώσουν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και την μηνιαία ασφαλιστική τους εισφορά στον ΕΦΚΑ.

Τη στιγμή που στα υπόλοιπα κράτη Μέλη της Ε.Ε. υπάρχει ευνοϊκό καθεστώς μερικής ή πλήρους φοροαπαλλαγής για το αγροτικό πετρέλαιο, με το 3ο μνημόνιο η Κυβέρνηση κατήργησε σταδιακά και σε δύο δόσεις την επιστροφή του ΕΦΚ: Κατά 50% την 1η Οκτωβρίου του 2015 και το υπόλοιπο 50% την 1η Οκτωβρίου του 2016.

Το γεγονός αυτό έφερε τους Έλληνες παραγωγούς σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό πότε θα προβεί στην πληρωμή της επιστροφής του ΕΦΚ για το έτος 2015.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ