Αύριο δημοπράτηση σύνδεσης Ιόνιας Οδού με Τζουμέρκα


Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα πλέον ο κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού προς τα Τζουμέρκα

Η σχετική προκήρυξη δημοσιεύθηκε ικανοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών των φορέων της Ηπείρου που θα δουν να αίρεται η οδική απομόνωση. 



Με τον κάθετο άξονα αυτό κάποιος θα μπορεί να φτάσει από την Αθήνα στα Τζουμέρκα σε περίπου 4 ώρες, με την συμβολή της Ιόνιας Οδού. Ο νέος οδικός άξονας αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.

Περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις με την 7η και τη 2η επαρχιακή οδό καθώς και άλλες τρεις που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο.Το κόστος του έργου είναι 25εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 20.161.290,32 ευρώ).

Η ημέρα του διαγωνισμού είναι αύριο Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών.

Η διάρκεια του έργου είναι 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον οι εργασίες ξεκινήσουν στα μέσα του 2018, τότε θα ολοκληρωθούν το 2021.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», αποτελεί υποέργο της πράξης: «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιονίας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων — Γέφυρα Πλάκας» και συγχρηματοδοτείται κατά 100 % από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

http://epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης