Απολύθηκε υπάλληλος της Περ. Ηπείρου επειδή διορίστηκε με πλαστό πτυχίο!


- Χρησιμοποίησε ως βασικό Τίτλο Σπουδών, Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Τιράνων

Με διαπιστωτική Πράξη που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ανακλήθηκε Πράξη διορισμού μόνιμου υπαλλήλου της Περιφέρειας, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει χρήση πλαστών τίτλων σπουδών!



Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά υπάλληλο που διορίστηκε το 2009, χρησιμοποιώντας ως βασικό Τίτλο Σπουδών, Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Τιράνων.

Ταυτόχρονα όμως αλλοίωσε και τα αποτελέσματα στις εξετάσεις γλωσσομάθειας στις οποίες συμμετείχε, με αποτέλεσμα στο δίπλωμα που κατέθεσε ως προσόν διορισμού, να εμφανίζει επίπεδο γλωσσομάθειας ανώτερο από εκείνο το οποίο πραγματικά κατείχε.

Έτσι λοιπόν πέρασε την πόρτα της εξόδου από την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία εργαζόταν από το φθινόπωρο του 2009.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης,σε συνεργασία με το Προξενικό Γραφείο της Ελλάδας στα Τίρανα, διαπιστώθηκε ότι ο ξενόγλωσσος τίτλος σπουδών από το Πανεπιστήμιο Τιράνων, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Τμήμα Αρχιτεκτονικής, ήταν πλαστός, καθώς στο μητρώο επιδόσεων, Κλάδου Αρχιτεκτονικής, για την περίοδο 1987-1992 δεν υπάρχει το όνομα του εν λόγω υπαλλήλου!

Επιπλέον, ύστερα από αλληλογραφία με Φορέα διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης της Αγγλομάθειας, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος συμμετείχε στις εξετάσεις την άνοιξη του 2005 και έλαβε διαφορετική βαθμολογία από αυτή που προσκόμισε στην αίτησή του στον ΑΣΕΠ για να πετύχει τον πολυπόθητο διορισμό στο δημόσιο.

 http://epirusgate.blogspot.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης