Έφοδος των τελωνειακών σε παράνομα αποστακτήρια…


- Κατασχέθηκαν καζάνια, τσίπουρα και σταφύλια!

Δύο παράνομα αποστακτήρια τσίπουρου, που είχαν τα χαρακτηριστικά μικρών εργοστασίων εντόπισαν τελωνειακοί των Ιωαννίνων, κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που έκαναν.



Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία του Τελωνείου, καθώς οι ποσότητες σταφυλιών αλλά και τσίπουρου που κατασχέθηκαν είναι πολύ μεγάλες.

Σημειώνεται δε ότι στα συγκεκριμένα εργαστήρια, γίνονταν απόσταξη πριν ξεκινήσει η κανονική περίοδος και φυσικά χωρίς καμία άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μία περίπτωση κατασχέθηκαν 400 κιλά τσίπουρου και δυόμισι τόνοι σταφυλιών που προορίζονταν για απόσταξη.

Στη δεύτερη περίπτωση κατασχέθηκαν 1300 κιλά τσίπουρου και πεντέμισι τόνοι σταφυλιών. 

Μάλιστα παράλληλα με την απόσταξη στο χώρο υπήρχε και φορτηγό γεμάτο σταφύλια τα οποία πατούσαν την ώρα που έγινε η έφοδος των τελωνειακών.

Και για τις δύο περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες εστάλησαν στον εισαγγελέα ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι τεράστια. 

Συνολικά και για τις δύο περιπτώσεις ανέρχονται στις εκατό χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι από τα παράνομα αποστακτήρια γίνονταν συστηματικά εμπόριο –ή πιο σωστά λαθρεμπόριο- τσίπουρου, στο οποίο η έφοδος των τελωνειακών έβαλε τέλος.

 epiruspost.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ