Την Κυριακή για κάστανα και τσίπουρα στην Ροδαυγή


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, το Σύλλογο Γυναικών και τους φίλους του Άμμου προσκαλούν στην Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, η οποία θα γίνει στην πλατεία του χωριού την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και από ώρα 11:00.



Στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Ελάτε να απολαύσουμε ψητά και βραστά κάστανα, καστανόσουπα, τηγανίτες, μυρωδάτο Ροδαυγιώτικο τσίπουρο και θα μας διασκεδάσει η παραδοσιακή ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα.

Την παραμονή της εκδήλωσης και ώρα 16,30 θα γίνει πεζοπορία στο "δρόμο του κάστανου" με αφετηρία το Δημοτικό Σχολείο Πιστιανών (θέση Πλατάνια) και τερματισμό την πλατεία Ροδαυγής. 

Εκεί, ενώ οι γυναίκες θα χαρακώνουν κάστανα για ψήσιμο, θα πάρουν μπρος τα καζάνια και θα τραγουδηθούν παραδοσιακά τραγούδια.

Ο χώρος της πλατείας θα είναι σκεπασμένος.

Για την ενίσχυση του Συλλόγου θα υπάρχει συμβολική είσοδος 02,00 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε ποτηράκι, κάστανα ψητά και βραστά, καστανόσουπα, τηγανίτες και τσίπουρο.

Επίσης ο Σύλλογος θα διαθέτει, σε λογικές τιμές, κοντοσούβλι, σουβλάκια, μπύρες, κρασί και αναψυκτικά.

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, λεωφορείο θα κινείται περιμετρικά του χωριού θα τους μεταφέρει προς και από το κέντρο.

Ο Σύλλογος παρακαλεί για τη συνεργασία και κατανόηση οδηγών και επισκεπτών, τα δε τουριστικά γραφεία, που διοργανώνουν εκδρομή για την εκδήλωση, ας επικοινωνήσουν με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, για την διευκόλυνση τους.

-Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ