Άρτα: Μικρό το ενδιαφέρον για το γεωθερμικό Συκιών


Ολοκληρώθηκε η νέα πρόσκληση- Αρχές Σεπτεμβρίου η προκήρυξη δεσμευτικών προσφορών 

Ολοκληρώθηκε η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση στου γεωθερμικού πεδίου Συκιών τόσο στην έκταση του βεβαιωμένου όσο και του πιθανού,... 



...από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που είχε βγει στον αέρα κι έτρεξε όλο το προηγούμενο διάστημα, οπότε αναμένεται πια η νέα προκήρυξη κατάθεσης δεσμευτικών προτάσεων και προσφορών.

Πρόκειται για το νέο κύκλο που άνοιξε ως προς την διαδικασία αξιοποίησης αυτής της Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας, που δίνει μια σειρά από δυνατότητες εκμετάλλευσης των γεωθερμικών ρευστών. Ωστόσο στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που ολοκληρώθηκε ο αριθμός των ενδιαφερομένων δεν έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Μιχελάκη, «Η διαδικασία αυτή αφορούσε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος που δεν μπορούμε να πούμε ότι έφτασε στα επίπεδα εκείνα της αντίστοιχης πρώτης που είχε γίνει, όταν είχαν κατατεθεί 12 προτάσεις.

Όμως μέσα στον επόμενο μήνα (σ.σ.: Σεπτέμβριο) θα προχωρήσουμε πλέον και στην προκήρυξη για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών». Εκείνο πάντως που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι το Γεωθερμικό Πεδίο Συκιών παρά τις πολλές αναφορές που γίνονται με κάθε ευκαιρία στην σημαντικότητά του για την περιοχή και την ανάγκη αξιοποίησης, εντούτοις δεν συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τουλάχιστον όχι στις μέχρι σήμερα διαδικασίες. Κι αυτό διότι οι πληροφορίες θέλουν να υπήρξε και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μικρός αριθμός προτάσεων και κυρίως ερωτήσεων από ενδιαφερόμενους προς την αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κι όταν λέμε μικρός αριθμός, αυτός δεν ξεπερνά τα δάκτυλα του ενός χεριού… Αν και παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί όταν το επόμενο διάστημα βγει «στον αέρα» ο διαγωνισμός δεσμευτικών προτάσεων και προσφορών, εντούτοις σε περίπτωση που το ενδιαφέρον εξακολουθήσει… ισχνό ή ακόμη κι αν δεν υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές κι απέβη άκαρπος, ρωτήσαμε τον κ. Μιχελάκη τι θα συμβεί.

Ο ίδιος δεν θέλησε να προκαταλάβει την διαδικασία όμως ανέφερε πως «Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον ίσως θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλοι τρόποι αξιοποίησης. Όμως δεν φτάσαμε ακόμη ως εκεί. Θα έχουμε άμεσα τη συνέχιση της διαδικασίας, σε λίγες μέρες, δηλαδή μέσα στον Σεπτέμβριο», επισήμανε.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης