Πρέβεζα: Κάηκε παλιά βιοτεχνία, κινδυνεύουν θερμοκήπια..


Ένα διώροφο κτίριο, παλιά μονάδα ζυμαρικών κάηκε ολοσχερώς από την μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην Πρέβεζα στις περιοχές Φλάμπουρα και Νέας Σαμψούντας.



Μία μεγάλη μονάδα τυποποίησης ψαριών απειλήθηκε από τις φλόγες και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να την σώσουν ενώ η ταχύτητα της φωτιάς επιχειρείται να ανακοπεί με συνεχείς ρίψεις νερού που πραγματοποιούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

aafotia pr1

Η φωτιά ξεκίνησε από τον κόλπο του Αμβρακικού, πιθανότατα από καλαμιές στον βάλτο και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις φτάνοντας στα Φλάμπουρα και τη Νέα Σαμψούντα.

Στο πέρασμά της κατέκαψε δασικές εκτάσεις αλλά και πολλά ελαιόδεντρα ενώ η παλιά μονάδα ζυμαρικών, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

aafotia pr3

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας τις οποίες συντονίζει ο Διοικητής Θεόδωρος Βαρδής, μέλη της Λέσχης Καταδρομέων, εθελοντές καθώς και η πολιτική προστασία του Δήμου Πρέβεζας η οποία διέθεσε υδροφόρες και εκσκαφικά μηχανήματα.

Στο μέτωπο της φωτιάς έχει μεταβεί και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούπρας.

Η προσπάθεια αποσκοπεί στην αναχαίτιση του πύρινου μετώπου πριν γίνει απειλητικό για δεκάδες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης