Τζουμέρκα:"Ελλήνων… λόγος" για 4η χρονιά στο Συρράκο


Για μια ακόμη χρονιά, η 4η συνεχόμενη στο Συρράκο και στο Συνεδριακό κέντρο «Κ.Κρυστάλλης», στις 13 Αυγούστου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί ο γλωσσικός διαγωνισμός για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. 



Ο διαγωνισμός διοργανώνεται απ’ τους Συνδέσμους Συρρακιωτών και υπό την αιγίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.  

Για πρώτη χρονιά φέτος στους νικητές του διαγωνισμού (δύο από κάθε μαθητική βαθμίδα Γυμνασίου – Λυκείου) θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο που είναι χορηγία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.  

Επιπροσθέτως στους νικητές θα δοθούν τιμητικές πλακέτες ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.  


Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν στην εννοιολογική σημασία 10 λημμάτων. 

Η απάντηση σε κάθε λέξη θα δίνεται σε διάρκεια μισού χρονομετρημένου λεπτού της ώρας με αντίστροφο ηλεκτρονικό χρονόμετρο. Η λέξη αυτή θα προκύπτει κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης και από μια τράπεζα 1000 λέξεων για κάθε μαθητική βαθμίδα (Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα). 

Οι λέξεις αυτές είναι όλες από εκείνες που χρησιμοποιούνται στα σχολικά εγχειρίδια των αντίστοιχων βαθμίδων και έχουν επιλεγεί από ομάδα φιλολόγων που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα σχολεία. Η διαγωνιστική διαδικασία για κάθε απαντημένη λέξη, θα κρίνεται από τριμελή επιτροπή φιλολόγων».  

Σας περιμένουμε όλους

Η Οργανωτική Επιτροπή



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ