Ένοχος ο Τάσος Μαντέλης για μίζα από Siemens


- Δύο ακόμη κρίθηκαν ένοχοι και δύο αθωώθηκαν 

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για τη μίζα των 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.



Δυο ακόμη συγκατηγορούμενοί του, το στέλεχος της Siemens, Ηλ. Γεωργίου, και ο πρώην συνεργάτης του, Αλ. Μαντάς, κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ακόμα δύο, η πρώην εφοριακός, Αντωνία Μάρκου, και ο κουμπάρος του υπουργού, Γ. Τσουγκράνης, αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με την απόφαση ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς οι δικαστές δέχτηκαν πως κατάφερε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε» μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ.

Ο Ηλ. Γεωργίου κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αθώος κρίθηκε ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αλ. Μαντά, για το αδίκημα της απλής συνδρομής σε παθητική δωροδοκία και ένοχος για την πράξη της απλής συνδρομής στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αθώα κρίθηκε η Αντωνία Μάρκου για την κατηγορία ότι υπήρξε παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό, ελλείψει δόλου, για απλή συνδρομή σε παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αθώος κρίθηκε και ο κουμπάρος του πρώην υπουργού, Γ. Τσουγκράνης, και αυτός ελλείψει δόλου.

Το δικαστήριο αποφασίζει αυτή την ώρα εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 3 καταδικασθέντες κι αν θα υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου τα 2 μη πολιτικά πρόσωπα, λόγω της επιστροφής στο Δημόσιο των χρημάτων της δωροδοκίας.

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ