Είναι επίσημο: Η Ελλάδα βγαίνει δειλά στις αγορές


Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση η έκδοση πενταετούς ομολόγου. 

Η ανακοίνωση για την πολυαναμενόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη διαπραγμάτευση του 2015 και των πυρών που δέχεται για τη συνεχιζόμενη κόντρα με τη Δικαιοσύνη.



Η έκδοση του πενταετούς ομολόγου προβάλλει ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αλλάξει ατζέντα και να «διαφημίσει» τους καρπούς του κυβερνητικού έργου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Χρηματιστήριο, το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε νέα έκδοση ομολόγου και ανταλλαγή υφιστάμενων τίτλων για κατόχους ομολόγων που ωριμάζουν το 2019, για «ρολάρισμα» των τίτλων δηλ. με νέους λήξης το 2022. Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν την Τρίτη 25 Ιουλίου.

Το ύψος της έκδοσης εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει έως 4,03 δισ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η υπερκάλυψη τρεις φορές των αιτούμενων κεφαλαίων με επιτόκιο μεταξύ 4,40% με 4,50% (και σίγουρα  κάτω από 4,95% με το οποίο δανείστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014).

 protagon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης