Γ. Στύλιος: Καρκινοβατούν οι επιστροφές του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου των αγροτών


- Οι υποχρεώσεις τους όμως τρέχουν… 

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου δεν έχει επιστραφεί ακόμη στους δικαιούχους αγρότες. Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση. 



Σύμφωνα με το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους. Δυστυχώς μετά από 1 ½ χρόνο, οι παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι.

Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι αγρότες μας θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση της φορολογίας εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ καθώς και την ασφαλιστική εισφορά του ΕΦΚΑ.

Όλες οι υποχρεώσεις αυτές συνοδεύονται από κυρώσεις σε περίπτωση έστω και μικρής καθυστέρησης καταβολής των πληρωμών. Αντιθέτως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το κράτος για τις καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις του.

Ο Βουλευτής καταλήγει ρωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς πότε θα γίνουν οι πληρωμές της επιστροφής του ΕΦΚ στους δικαιούχους, που οφείλονται οι καθυστερήσεις αυτές και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν ώστε να μην επαναληφθούν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης