Ιωάννινα:Τα καραβάκια της λίμνης θα γίνουν ηλεκτροκίνητα!


Μία σειρά ενεργειακών δράσεων ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την σχετική έγκριση χρηματοδότησης των έργων που είχε πετύχει μέσω του μηχανισμού ELENA, που συγχρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Και μέσω των δράσεων αυτών γίνεται το πρώτο βήμα, ώστε να αναβαθμιστούν οι λιμναίες συγκοινωνίες και σταδιακά τα καραβάκια που εκτελούν τα δρομολόγια στην Παμβώτιδα να μετατραπούν σε ηλεκτροκίνητα. 

Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούν μία μορφή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον και στην πράξη θα είναι το πλέον καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται να προχωρήσει στην έγκριση για την διενέργεια ηλεκτρονικού, ανοιχτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 196 χιλιάδες ευρώ.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση της Λιμναίας Συγκοινωνίας στη Λίμνη Παμβώτιδα» στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Μηχανισμό ELENA (ΕΕ-ΕΤΕπ)».
Η διαδρομή για να γίνουν τα καραβάκια ηλεκτροκίνητα τώρα ξεκινά. 

Όμως είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά, γίνεται το μεγάλο βήμα, απαραίτητο άλλωστε για να υπάρξουν τα επόμενα.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ