Στη Βουλή οδεύει το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια


Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια. 

Το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως το «γεφύρι της Άρτας» από παράγοντες της τουριστικής αγοράς έλαβε το «πράσινο φως» από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας της ΕΕ και πλέον εισέρχεται προ ψήφιση στη Βουλή.




Πολλά από τα εκκρεμή ζητήματα ξεπεράσθηκαν με αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) μετά από εισήγηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι καθυστερήσεις προήλθαν κυρίως λόγω της αναγκαίας εναρμόνισης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια με τις διατάξεις του νόμου για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις.

Επίσης, δημιουργούνται υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεων τους.

 cnn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης