Προς δημοπράτηση η σύνδεση του Α/Κ Τερόβου και της Ιόνιας Οδού


- Με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας

Τη δημοπράτηση του έργου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας» με προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.  



Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή  η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής. 

Ειδικότερα, το βασικό αντικείμενο του έργου προσδιορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας.

Ο κύριος οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 9,809.27 m και σχεδόν καθολικά αποτελεί νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας υφιστάμενης οδού. Το έργο περιλαμβάνει και δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό.

Για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου έχει εκφράσει θετική γνώμη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης