Θεοδώριανα: ...Με τα έξοδα ρεφενέ θα το...γιορτάσουμε !!


Με σύνθημα "Τα Θεοδώριανα δεν είναι μόνο η πλατεία" οι "Ορεινοί" έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων για τον Αύγουστο στα Θεοδώριανα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουμε τις πλούσιες φυσικές ομορφιές του χωριού μας,....



... αλλά και να παρακινήσουμε τους χωριανούς και κυρίως τα νέα παιδιά που κατακλύζουν τον Αύγουστο το χωριό να τις γνωρίσουν και ενδεχομένως να προσφέρουν και εθελοντική εργασία.


Έτσι λοιπόν έχουμε προγραμματίσει στις αρχές Αυγούστου ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Τη σηματοδότηση και την ηλεκτρονική χαρτογράφηση του μονοπατιού από την πλατεία του χωριού στον Προφήτη Ηλία, στην Κωστηλάτα και από κει στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων, το Καταφίδι (Πυραμίδα) στα 2.393 μέτρα, έτσι ώστε να μπορούν ορειβάτες να ανεβαίνουν στην κορυφή και από τα Θεοδώριανα χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν. 

Πριν τις μέρες του πανηγυριού θα οργανώσουμε μια μέρα να επισκεφτούμε το πέτρινο γεφύρι στο "Γκούρα" ,το οποίο παραμένει παραμελημμένο εδώ και χρόνια με τα αγριόχορτα να το έχουν κυριολεκτικά πνίξει.


Με εθελοντική εργασία θα το καθαρίσουμε ώστε να αναδειχτεί ξανά και να ανακτήσει κάτι από την παλιά του αίγλη.

Στη συνέχεια με τα έξοδα ρεφενέ θα το...γιορτάσουμε με ένα υπαίθριο φαγοπότι και γλέντι κάτω από τα πλατάνια και με βουτιές στα παγωμένα νερά του "Γκούρα" όπως παλιότερα.

Επίσης θα οργανώσουμε, αυτό εξαρτάται βέβαια από τη συμμετοχή, μερικές περιπατητικές αλλά και ορειβατικές εξορμήσεις.

Όπως μια βόλτα και μπάνιο στο ρέμα "Μάρκς", στις "Κρανιές", στη "Φτέρη", τη διάσχιση του μονοπατιού Θεοδώριανα - Νεράιδα. Για τους πιο έμπειρους και προπονημένους ίσως και μια ανάβαση στον Κριάκουρα και από κει στην πλατεία της Νεράιδας για παγωμένες μπύρες, όπως πέρσι.

Τέλος θα προσφέρουμε και φέτος εθελοντικά τις υπηρεσίες μας για την επιτυχία του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Στη σκιά του Κριάκουρα" που θα γίνει στις 20 Αυγούστου.

Για όλα αυτά θα υπάρξουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις, σε λίγες μέρες που θα μαζευτούμε όλοι στο χωριό.

www.theodoriana.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης