Πανσέληνος Αυγούστου... Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο


Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, φέτος έρχεται νωρίς και θα γιορταστεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, σε κάθε γωνιά της χώρας.



Η πανσέληνος του Αυγούστου για το 2017 θα γιορταστεί από το υπουργείο Πολιτισμού τη Δευτέρα, 7/8 με ανοιχτά μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Πρόκειται για μια ετήσια διοργάνωση που έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια, με ανοιχτή μόνο την Ακρόπολη των Αθηνών και σταδιακά ξεδιπλώθηκε σε όλη την χώρα. 

Φέτος δυναμικό παρόν δίνουν οι σπουδαιότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου, με μουσικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο και τους τοπικούς φορείς.

Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο

Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας: Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας – υπαίθριος χώρος: Μουσική εκδήλωση. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8.00 έως τις 24.00

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας: Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική εκδήλωση που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου (20:00 έως 24:00).
Αρχαιολογικός χώρος Πύργου Ραγιού: Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Φιλιατών. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών (20:00 έως 24:00).

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων: Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης – Στάδιο: Βραδιά τραγουδιού και ποίησης. Α) «Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζηδάκι. Μουσικοί: Γ. Αναστάση, Ε. Δόβα, Ε. Καραγιάννης, Α. Φρέστας και Β) Ανάγνωση ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων. Διαβάζουν: Μ. Ελισάφ, Μ. Στρατσάνη. Συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.

Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων – Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων: Μουσική Εκδήλωση. Η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μουσική εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ» με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, τη Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α. Συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Αρχαιολογικός Χώρος «Νεκρομαντείου» Θεατρική παράσταση «Αντιγόνες» από το θεατρικό Εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία». Τρεις Αντιγόνες. 1. Το αρχέτυπο – η Σοφόκλεια ηρωίδα, 2. Η σύγχρονη Αντιγόνη του ναζιστικού Βερολίνου (η Μπρεχτική ηρωίδα) και 3. Το μέλλον (η νεαρή Αντιγόνη). Πρόκειται για μια διασκευή των έργων του Σοφοκλή, του Μπρεχτ και του Παζολίνι. 

Ο άνθρωπος μπροστά στο χρέος και την ηθική. Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μουλιάκου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30. Το ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικού χώρου του Νεκρομαντείου με ελεύθερη είσοδο θα είναι από 20:00 μέχρι την ολοκλήρωση της παράστασης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και ο Δήμος Πάργας.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ