Δεν γλυτώνουν προσαυξήσεις και πρόστιμα 722 Αρτινοί


- Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για πληρωμή χρεών με δόσεις προς τους Δήμους 

Τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους με δόσεις προς τους Δήμους δίνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, όμως 722 Αρτινοί, δεν θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση αφού μένουν εκτός της νομοθετικής ρύθμισης. 



Ειδικότερα, το νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα τους σε έως και 100 δόσεις.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση η προτεινόμενη διάταξη, εισάγεται δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους Ο.Τ.Α., που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν.

Με δεδομένη την παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, η παροχή ισχυρών κινήτρων στους οφειλέτες κρίνεται αναγκαία, έτσι ώστε να τακτοποιήσουν σωρευμένες και παρελθούσες οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τους δήμους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ενισχύσει το βαθμό εισπραξιμότητας εσόδων των Ο.Τ.Α. α βαθμού, ιδιαίτερα αυτών που ανάγονται σε παρελθόντα έτη, παρά τη διαγραφή μέρους ή ολόκληρων των προστίμων και των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις ρυθμιζόμενες οφειλές.

Η παρούσα ρύθμιση καταλαμβάνει εκτός από τους Δήμους και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α.

 ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης