Ιωάννινα:Το πρώτο οικολογικό λεωφορείο CNG MAN στους δρόμους της πόλης


Το πρώτο αστικό λεωφορείο συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) νέας γενιάς της MAN έφτασε στα Ιωάννινα από την MAN HELLAS και φιλοξενήθηκε για δύο μέρες στο εξουσιοδοτημένο της συνεργείο MAN TRUCK SERVICE ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ όπου μπορούσαν οι επισκέπτες του να δούνε από κοντά και να ενημερωθούν για αυτό. (ΦΩΤΟ)



Το οικολογικό λεωφορείο της MAN, μοντέλο Lion’s City (A21) CNG, διακρίνεται για την ιδιαίτερη αισθητική του, την λειτουργικότητα και την οικονομία του. Ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων με μήκη από 12 έως 18,75 μέτρα, με πλήθος διατάξεων θυρών και καθισμάτων σε συνδυασμό με ευρεία γκάμα κινητήρων, δεξαμενών αποθήκευσης ανάλογων των ημερήσιων διανυόμενων χιλιομέτρων, κιβωτίων ταχυτήτων, κλιματιστικών και συστημάτων πληροφόρησης, το Lion’s City καλύπτει κάθε πρακτική ανάγκη κάθε συγκοινωνιακού φορέα. 

astiko man2

Πλέον της ιδιαίτερα φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς του, το λεωφορείο MAN Lion’s City CNG είναι και ιδιαίτερα οικονομικό, καθ’ όσον έχει κατά 20% χαμηλότερο κόστος καυσίμων σε σχέση με το πετρελαιοκίνητο λεωφορείο, ενώ δεν χρειάζεται και Ad Blue για την ικανοποίηση των προδιαγραφών εκπομπών καυσαερίων EURO 6.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την διαδικασία μετατροπής των λεωφορείων που διαθέτει και τα οποία είναι τελευταίας γενιάς ώστε να μπορούν να κινούνται με φυσικό αέριο, ενώ προωθεί και τη διαδικασία της αντικατάστασης των παλαιών λεωφορείων, με νέα, τα οποία κινούνται επίσης με φυσικό αέριο.

Το λεωφορείο πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική διαδρομή σε συνεργασία με την MAN HELLAS. Αξίζει να τονιστεί ότι το επόμενο διάστημα, θα κινούνται κι άλλα παρόμοια λεωφορεία στους δρόμους της πόλης!

astiko man1
astiko man4

epiruspost.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης