Απολογισμός του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Αρταίων


Τον απολογισμό του έργου που έγινε στο Δήμο Αρταίων στον πρώτο κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που έληξε πρόσφατα, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Διώνη» η Δημοτική Αρχή Αρταίων. 




Ο Δήμος ήταν μέσα στους 17 Δήμους όλης της χώρας στους οποίους εφαρμόστηκε πιλοτικά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, 8μηνης διάρκειας, μέσω του ΟΑΕΔ. Εγκρίθηκαν συνολικά 334 θέσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτονται σε 2 κύκλους (των 167 θέσεων).

Οι εργαζόμενοι του πρώτου κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αρταίων κάλυπταν συνολικά 49 ειδικότητες, τόσο διοικητικές, όσο και στον τομέα των τεχνικών έργων, του πρασίνου και της καθαριότητας, της κοινωνικής μέριμνας κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του πλούσιου έργου που παρήχθη από τους εργαζόμενους, τους οποίους ευχαρίστησε για την αφοσίωση και την υπηρεσία τους.

«Κληθήκατε για τους προηγούμενους 8 μήνες να «υπηρετήσετε την πρώτη γραμμή» για ένα Δήμο μεγάλο, όπως αυτός της Άρτας, δηλαδή την καθημερινότητα. Καθαριότητα, τεχνικές παρεμβάσεις, πράσινο, αποκομιδή απορριμμάτων και πολλά άλλα είναι αυτά που συνθέτουν την πολύ δύσκολη έννοια της καθημερινότητας, με την οποία όλοι μας καλούμαστε να αναμετρηθούμε.

Γιατί ο πολίτης δεν κοιτάζει πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε κάθε Δήμο, αλλά το αποτέλεσμα που αυτός ο Δήμος παράγει. Για εμάς, το αποτέλεσμα που εσείς φέρατε στο Δήμο Αρταίων ήταν πέρα για πέρα θετικό! Και σας αξίζουν συγχαρητήρια!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

Επεσήμανε δε, πως μακάρι ο Δήμος Αρταίων να είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τους εργαζόμενους, καθώς τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν είναι πολλά και σημαντικά. «Θέλουμε να γνωρίζετε ότι ανήκετε και θα ανήκετε στην οικογένεια του Δήμου Αρταίων και ότι η πόρτα μας θα είναι ανοικτή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε στο μέλλον.

Η συνεισφορά σας αυτούς τους 8 μήνες στο Δήμο και στους συμπολίτες μας θα μείνει ανεξίτηλη. Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε μαζί σας και είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία που αποκομίσατε θα σας φανεί χρήσιμη στη συνέχεια. Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού παρουσιάστηκε το έργου που έγινε ανά τομέα δραστηριότητάς, τόσο με δείκτες, όσο και με φωτογραφικό υλικό από κάθε παρέμβαση. Ειδικότερα, αποτυπώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση πριν αναλάβουν υπηρεσία οι εργαζόμενοι του προγράμματος και η κατάσταση αφού ολοκλήρωσαν την υπηρεσία τους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται, από τον ΟΑΕΔ, η προκήρυξη για τη 2η φάση του προγράμματος, στο οποίο θα έρθουν στο Δήμο Αρταίων άλλοι 167 εργαζόμενοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ