Αίγυπτος: Ανακαινίζεται ο ιστορικός ΕΝΟ Αλεξάνδρειας


Μία νέα εικόνα φιλοδοξούν να προσφέρουν στον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, οι υπεύθυνοι του Σωματείου αυτού, το οποίο βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο σημείο της αιγυπτιακής παραθαλάσσιας μεγαλούπολης, διαθέτοντας το ωραιότερο ελληνικό μπαλκόνι στη Μεσόγειο. 



Αυτό τόνισε και στο λόγο του ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, κατά την τελετή εγκαινίων του πρώτου ορόφου του όλου συγκροτήματος του Σωματείου, ευχαριστώντας όλη την παροικία για τη θερμή συμπαράσταση στο έργο του σωματείου και πρωτίστως τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 25 Ιουνίου από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Την Κοινότητα εκπροσώπησε (εκτός βεβαίως από τον κ. Κασιμάτη που είναι ο Πρόεδρος, και) ο Οικονομικός Επόπτης κ. Πάρης Μακρής, ενώ παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξάνδρειας "Πτολεμαίος Α΄".

Ο Μητροπολίτης κ. Νάρκισσος μετέφερε τις ευχές του Προκαθημένου του Παλαίφατου Πατριαρχείου και ευχήθηκε κάθε καλό στο έργο του σωματείου αυτού, το οποίο τιμά πραγματικά την ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια.

Να σημειωθεί ότι το παροικιακό σωματείο στεγάζεται σε ένα επιβλητικό τριώροφο κτίριο στις όχθες μιας αμμουδιάς, που έχει φιλοξενήσει γενιές γενεών Αλεξανδρινών και γενικότερα Αιγυπτιωτών.

Και μπορεί η θάλασσα να έχει πλημμυρίσει με πολλά μικρά πλοία τριγύρω, αλλά δεν έχασε ποτέ την αίγλη της και δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μία αγαπημένη γωνιά των Ελλήνων της Αιγύπτου και φυσικά όσων Αιγυπτίων έρχονται να περάσουν λίγες ώρες ξεκούρασης και δροσιάς στο σωματείο με τα ελληνικά χρώματα, δίπλα ακριβώς από το φημισμένο Κάστρο του Κάιτ Μπέι.

Ήδη, με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, ανακαινίστηκε πλήρως ο χώρος των Μελών του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη, πολύ σύντομα θα συνεχιστεί η ανακαίνιση και στους άλλους ορόφους, δίνοντας μία νέα, πιο όμορφη εικόνα στο ιστορικό σωματείο, που μετρά μέχρι σήμερα 108 χρόνια ζωής.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ