Πινακίδες στη Ιόνια Οδό με κατεύθυνση ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΧΕΛΩΟΥ και ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ


- Τις πινακίδες θεωρούν αναγκαίες και τις διεκδικούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών 

Με αφορμή χθεσινό σχόλιο στη στήλη "Στίγμα" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο fb με το ερώτημα αν συνδέεται η Ιόνια Οδό με τα Τζουμέρκα και την Κοιλάδα Αχελώου. 





 Συνδέεται πως δεν συνδέεται…. Και πολύ μάλιστα. Από την έξοδο της ΄Αρτας Δεξιά ακολουθούμε τον δρόμο που οδηγεί ΑΡΤΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ –ΚΑΡΔΙΤΣΑ αλλά και ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ -ΡΑΔΟΒΙΖΙΑ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Στο 25 χλμ της Εθνικης Οδού Άρτας Τρικάλων (Να δούμε και τον ΄Αρτας- Καρδίτσας ) μετά το Διάσελο, διακλαδίζεται :ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΔΕΞΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕΣΩ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ -ΡΑΔΟΒΙΖΙΑ- ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ (ΔΗΜΟΣ .Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ )

Πινακίδες όμως σήμανσης με τους παραπάνω προορισμούς στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ στον Κόμβο της ΑΡΤΑΣ δεν υπάρχουν η τουλάχιστον για όλους. Και καλά κάνουν οι Τζουμερκιώτες και ζητούν τώρα ενημερωτικές πινακίδες διότι με την έλλειψη προειδοποιητικής σήμανσης και σε συνδυασμό με την ταχύτητα που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα, θα σταματούν ………. στα Γιάννενα και θα γυρίσουν πίσω να βρουν το δρόμο προς τα Τζουμέρκα,τα Τρίκαλα η την Καρδίτσα..

Στηρίζοντας λοιπόν και εμείς το δίκαιο αίτημα των Τζουμερκιωτών, για σήμανση τόπου προορισμού κάνουμε την επισήμανση ότι επιβάλλεται να μπει και μια πινακίδα στην έξοδο της ΑΡΤΑΣ εκατέρωθεν, που να δηλώνει αυτούς τους προορισμούς. δηλ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ.

Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της Αντιπεριφέρειας Αρτας αλλά και μέριμνα των δύο ορεινών δήμων Γ.Καραισκάκη και Κ.Τζουμέρκων να ώστε στο 25 χλμ. να υπάρχει δεύτερη σήμανση αφού εκεί διακλαδώνεται η Εθνική οδός ΑΡΤΑΣ –ΤΡΙΚΑΛΩΝ και προς Καρδίτσα μέσω Μουζακίου με ένδειξη και προς ΚΟΙΛΑΔΑ του ΑΧΕΛΩΟΥ.

Θα πει κανείς υπερβολικό ? Λύθηκαν όλα τα άλλα και φτάσαμε στις πινακίδες; μήπως μας ζαλίσατε με την περίφημη Κοιλάδα του Αχελώου;


Όχι κατά τη γνώμη μου,αν λάβουμε υπ όψιν ότι η Κοιλάδα του Αχελώου από μία εντελώς άγνωστη και απομονωμένη γεωγραφική περιοχή στο πουθενά, παρατημένη για δεκαετίες, είναι ο πλέον αναδυόμενος τόπος αγροτουρισμού, φυσιολατρίας και αναψυχής, συνάμα δε και θρησκευτικού Τουρισμού στην ΄Ηπειρο και τη Δυτική Ελλάδα με τα μοναδικά θρησκευτικά μνημεία της Μονή Σέλτσου στις Πηγές-Παναγίας Μεγαλόχαρης της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου της Κουτσοκαμάρας αλλά και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αρχαίας Τετραφυλίας καθώς και των ένθεν και εκείθεν του Αχελώου ( Αργιθέα-Αρχαία Τετραφυλία)

Εξ άλλου καθημερινά σχεδόν βλέπουμε ότι γίνεται σημείο αναφοράς Ευρωπαϊκών και ελληνικών Μ.Μ.Ε με υψηλή συχνότητα. Είναι δε βέβαιον ότι σύντομα θα συναγωνίζεται πολλούς γνωστούς Ηπειρώτικους τουριστικούς προορισμούς και δεν είναι μακρινή πρόβλεψη. Να ληφθεί υπ όψιν ότι η Κοιλάδα του Αχελώου εκτός της μοναδικότητας και της ομορφιάς,έχει μια σπάνια γεωγραφική ιδιαιτερότητα



 Αυτή γεωγραφικά ανήκει σε τέσσερις δήμους: Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΑΡΓΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΑΦΩΝ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ) τέσσερις νομούς (ΑΡΤΑΣ_ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ_ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ και τέσσερις Περιφέρειες: ΗΠΕΙΡΟΥ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

΄Ετσι ως πρώτο βήμα οι πινακίδες γεωγραφικού προορισμού είναι κάτι……όχι το όλον.
Βέβαια να επισημάνω εδώ ότι δεν υιοθετούμε εξ ολοκλήρου την άποψη του σχολίου για την σχέση των πινακίδων σήμανσης με την καταγωγή του Πρωθυπουργού ως Τζουμερκιώτη, διότι είναι θεμιτό να το ζητούν οι Τζουμερκιώτες ως αίτημα, είτε μέσω πρωθυπουργού είτε άνευ και περισσότερο άνευ.


 Θεωρούμε όμως ότι εξ ίσου δίκαιο είναι και το δικό μας αίτημα όπως πηγάζει από το δημοσίευμα, όχι όμως ανταγωνιστικά προς τα Τζουμέρκα αλλά μόνο προσθετικά .Θεμιτή και η όποια επίκληση του Πρωθυπουργού ως μέσον πίεσης,,αν και αχρείαστη κατά τη γνώμη μας. Διότι θα έπρεπε από μόνη της και εξ υποχρέωσης η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ να το κάνει και να μην χρειάζεται την παρέμβαση κανενός .

Οι οδικές σημάνσεις είναι για την εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των οδηγών που κινούνται σάυτήν και όχι αντικείμενο ας πούμε ρουσφετιού. Έχει δικαίωμα ο κάθε οδηγός να γνωρίζει έγκαιρα τον τόπο προορισμού του.

Ο δε καθορισμός των σημάνσεων να γίνεται από το υπουργείο Υποδομών και δικτύων σε συνεργασία τις κατά τόπους περιφέρειες και δήμους που γνωρίζουν τις τοπικές συνθήκες και όχι να είναι ευθύνη των υπαλλήλων γραφείων των κατασκευαστικών εταιρειών.

Στο δια ταύτα θα θέλαμε και εμείς μαζί με τους Τζουμερκιώτες, φτάνοντας στην ΑΡΤΑ να δούμε μια πινακίδα να γράφει προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 55 χλμ. αλλά και μία που να γράφει ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ - ACHELOOS VALLEY 65 χλμ..

Έτσι και αλλιώς μια δαπάνη θα γίνει. Όσο λοιπόν είναι νωρίς ας το κάνουν σωστά για να πάψει και η γκρίνια και τα πικρόχολα σχόλια…...!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ
https://www.facebook.com/acheloosvalleygreece/videos/1538241559530753/

ΧΡΗΣΤΟΣ Β.ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης