Ο Ράμα... Σουλτάνος στην Αλβανία!!!


Έπεσαν έξω όλα τα προγνωστικά για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αλβανία... 

Οι ξένοι διπλωμάτες, κυρίως δε οι Δυτικοί, μάλλον τρίβουν τα μάτια τους στα Τίρανα, καθώς ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι εκλογές αποτέλεσαν έναν πρωτοφανή θρίαμβο για τον πρωθυπουργό Ράμα!



Το σοσιαλιστικό κόμμα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 50% και εξασφαλίζει άνετη και απόλυτη πλειοψηφία στη νέα βουλή, καθώς θα έχει 76-77 έδρες από τις 140 συνολικά!

Ο Πρωθυπουργός που κατηγορήθηκε ακόμη και χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, ως υπεύθυνος για την έκρηξη στην καλλιέργεια χασίς, κατάφερε να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός που δέθηκε στο άρμα της Τουρκίας, επιδόθηκε σε ακραία ρητορική, έβαλε στην ατζέντα το θέμα της Μεγάλης Αλβανίας και σφιχταγκαλιάστηκε με τις στρατιές ακραίων διαφόρων αποχρώσεων και τάσεων, βγήκε παντοδύναμος από την κάλπη.

Για την Ελλάδα, το αποτέλεσμα των εκλογών, μάλλον αποτελεί μία από τις χειρότερες εξελίξεις, παρότι στην Αθήνα φαίνεται ότι έχουν άλλες προτεραιότητες και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει περάσει σε δεύτερη, τρίτη ίσως και τέταρτη μοίρα...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης