Γ. Στύλιος: ΔΕΝ «εξοικονομώ κατ’ οίκον»


Παγώνουν τα σχετικά κονδύλια λόγω Κυβερνητικής αβελτηρίας 

Τις μεγάλες επιπτώσεις για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία από τις καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση που συνυπέγραψε με 41 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 



Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, θα κάλυπτε την ανάγκη για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε έως και 40.000 κατοικίες. Μέσω του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ, προϋπολογισμού 68 εκατ. ευρώ, θα δίνονταν η δυνατότητα ακόμη και σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα να ενταχθούν στο πρόγραμμα, συμβάλλοντας έτσι και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει βάναυσα την Ελληνική κοινωνία.

Τη στιγμή που το 89% των κατοικιών δε διαθέτει ικανή θερμομόνωση,χιλιάδες πολίτες, δεν μπορούν να επιδοτηθούν ώστε να μειώσουν τη δαπάνη για θέρμανση και ψύξη, τονίζουν οι υπογράφοντες Βουλευτές. Επιπλέον, με τους πόρους του προγράμματος, επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης και ειδικότερα ο κλάδος της οικοδομής, θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν, να δώσουν απασχόληση και να συνεισφέρουν στην Εθνική οικονομία.

Ο κ. Στύλιος, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές, καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για αδράνεια και αβελτηρία, δεδομένου ότι οι αρμόδιοι δε φρόντισαν να αναθεωρήσουν εγκαίρως τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Η αναθεώρηση του εν λόγω Κανονισμού είναι «αιρεσιμότητα» στο ΣΕΣ 2014-2020, αποτελεί δηλαδή προϋπόθεση προκειμένου να διατεθούν ευρωπαϊκοί πόροι για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Εν αναμονή της έγκρισης και δημοσίευσης του αναθεωρημένου ΚΕΝΑΚ, υφίσταται πάγωμα των σχετικών με την ενεργειακή αποδοτικότητα κονδυλίων.

Για άλλη μια φορά, οι πολίτες, υφίστανται τις συνέπειες της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΛΕΛ, παραμένοντας σε ομηρία καθώς αναμένουν την έναρξη του προγράμματος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης