Σταμάτησε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


- Βγαίνουν τα απορριμματοφόρα

Μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων στην καθαριότητα και πριν οι θερμοκρασίες φτάσουν τους 44 βαθμούς, τα απορριμματοφόρα βγαίνουν στους δρόμους.



Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι' αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ - ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Όπως είχαν γράψει προηγουμένως τα dikaiologitika news, οι παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν διαβουλεύσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή και να σταματήσει η απεργία, αφού με τον καύσωνα διαρκείας υπήρχε στον δρόμο μια υγειονομική βόμβα για τους πολίτες και οι πιέσεις ήταν τεράστιες.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στους δήμους έκαναν πορεία προς τη Βουλή.

Είχαν προηγηθεί μηνύματα της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα», υπογράμμισε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις».

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους. Χαρακτήρισε, δε, αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής μέχρι το απόγευμα, οπότε συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Περιμένουμε την απόφαση, από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία θα τιμωρήσει την κοινωνία «Το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα», τόνισε. «Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση… Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό», συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη όσον αφορά τα απορρίμματα. «Ας περιμένουμε το καλύτερο με τη κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2018», κατέληξε.

 dikaiologitika.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης