Πλούσια η δραστηριότητα του "Μακρυγιάννη"


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» με το χορευτικό του τμήμα συμμετείχε στο έκτο αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων «Ο χορός είναι ζωή», που έγινε την 17η Ιουνίου 2017 στην Έδεσσα, με τη συμμετοχή εκατό χορευτικών τμημάτων από όλη την Ελλάδα σε μια πανδαισία χρωμάτων – ενδυμασιών και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. 




Το χορευτικό μας ήταν ένα από τα δεκαεπτά χορευτικά που εκπροσωπούσαν την Ήπειρο της παράδοσης στην εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στην πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας.

Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας την παράδοση ετών, συμμετέχει και φέτος το Καλοκαίρι στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου για την απελευθέρωση της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο θέατρο Κάστρου της πόλης μας είναι οι εξής:

1. Την 28η Ιουνίου 2017 Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών στις 09:00 το βράδυ. Συμμετέχουν η παιδική και η εφηβική χορωδία του Συλλόγου μας, η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ορφέα» Λευκάδας και η ορχήστρα του Ωδείου Άρτας με την εφηβική χορωδία του «Μακρυγιάννη».

2. Την 29η Ιουνίου 2017 Χορός και Παραδοσιακά τραγούδια με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας στις 09:00 το βράδυ.

3. Την 30η Ιουνίου 2017 Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας, Καρυάς Λευκάδας, Λαογραφικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας και του Συλλόγου μας στις 09:00 το βράδυ.

4. Την 7η και 8η Ιουλίου Φεστιβάλ χορωδιών στις 09:00 το βράδυ με τη συμμετοχή έξι χορωδιών από χώρες της Ευρώπης και της Μικτής χορωδίας του Συλλόγου μας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία».

5. Την 14η Ιουλίου το χορευτικό μας τμήμα συμμετέχει σε μια σπάνια συνάντηση χορού και μουσικής που διοργανώνεται από τη Σχολή χορού του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη «Ανάμεσα σε δυο ποτάμια» - Κρητικός χορός και φλαμέγκο- στις 09:00 το βράδυ.

Στη συνέχεια το χορευτικό μας τμήμα συμμετέχει στο 22ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και τραγουδιών στην Αλεξανδρούπολη από τις 6 έως 9 Ιουλίου 2017 που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σπάρτακος».

Τέλος η θεατρική μας ομάδα μετά από σπουδαία δουλειά χρόνων είδε φέτος τους κόπους της να αναγνωρίζονται αφού επιλέχθηκε να συμμετέχει στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου του Δήμου Μονεμβασιάς με το τρυφερό έργο «Το παιχνίδι της μοναξιάς» του Ουίλιαμ Γκίμπσον που με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε την Άνοιξη στο κοινό της πόλης μας. Η εκδήλωση θα γίνει στην πανέμορφη Μονεμβασιά την 12η Ιουλίου 2017.

 Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις μας, όλους όσους βοηθούν με κάθε τρόπο την πραγματοποίησή τους, αλλά και όσους στηρίζουν διαχρονικά το Σύλλογό μας και το έργο του. Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης που αδιάλειπτα προβάλλουν το έργο μας και μας βοηθούν πολλαπλά στην υλοποίηση των δράσεων και εκδηλώσεών μας.

Ευχόμαστε σε όλους « Καλό καλοκαίρι»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης