Άρχισε η αποκατάσταση της γέφυρας Διχομοιρίου


Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου και με έργο ευθύνης της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ξεκίνησε η αποκατάστασης των ζημιών στην Δημοτική γέφυρα Διχομοιρίου. 



Παράλληλα λόγω των κακών καιρικών φαινομένων όλο το χειμώνα αλλά ακόμη και πριν λίγες μέρες τα προβλήματα στη γέφυρα πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα να χρειάζεται πρόσθετες παρεμβάσεις. 



Ο Δήμος απέστειλε προς το Υπουργείο Υποδομών έγγραφο που ζητάει οικονομική υποστήριξη για αποκατάσταση ζημιών απο φυσικές καταστροφές που συμπεριλαμβάνει μέσα και την συγκεκριμένη γέφυρα.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας οι οποίες οφείλουμε να πούμε ότι υποστηρίζουν ένα Δημοτικό έργο για το οποίο ηδη έχει εγκριθεί και εκτελείτε έργο προυπολογισμού 40.000 ευρώ. 


Ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη θα κινηθεί και στην διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την εξασφάλιση της γέφυρας. Η ευρύτερη περιοχή Διχομοιρίου - Ρετσιανών - Καστανιάς παρουσιάζει πολλά προβλήματα και λόγω των εδαφών αλλά και λόγω έλλειψης παρεμβάσεων σε θέματα υποδομών τα τελευταία χρόνια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ