Πηγιώτες συναντήθηκαν με την ΥΠΑ Λυδία Κονιόρδου


- Έθεσαν το θέμα της Αναστήλωσης της Γέφυρας Κοράκου
- Λ. Κονιόρδου: Θα χρηματοδοτηθεί οποτεδήποτε η σχετική μελέτη

Μια απρόοπτη συνάντηση είχαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής με την Υπουργό Πολιτισμού, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών, Χρήστος Καπερώνης και Απόστολος Μπάκας αντίστοιχα, οι οποίοι μετά από πρόσκληση του Δήμου Ν.Σκουφά βρέθηκαν...



...στην παρουσίαση του μουσικού έργου ΕΛΛΗΝΕΣ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ,ένα εξαιρετικό έργο στην πολύ καλή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά αφιερωμένη στον φιλελληνισμό .

Εκεί μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν κατ΄ιδιαν συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου που παρευρισκόταν εκεί. 

Κατά την συνάντηση τέθηκε το θέμα της Αναστήλωσης της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου και το πλαίσιο των ενεργειών μας για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Μας απάντησε ότι γνώριζε το θέμα και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να χρηματοδοτήσει τυχόν υποβληθείσα μελέτη οποτεδήποτε. 

Την ενημέρωσαν για την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου στο Σέλτσο και στη Γέφυρα Κοράκου κατά την επίσκεψη της σε ημερίδα στην Κοιλάδα του Αχελώου τον Μάιο του 2015,για τις παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, του Μ.Σούλτς του κ. Πιτέλα αλλά και των Ευρωβουλευτών Μ.Γλέζου, Γ.Γραμματικάκη και πολλές άλλες ισχυρές φωνές στήριξης τόσο για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου αλλά και την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών μνημείων στην Κοιλάδα του Αχελώου και στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Υπουργός έδειξε ότι ήταν καλά ενημερωμένη για τα θέματα αυτά από την πρόσφατη επίσκεψή της στην Άρτα και στο γεφύρι της Πλάκας. 

Της δήλωσαν ότι είναι ανεξόφλητο ιστορικό χρέος η αναστήλωση της αφού αυτή έπεσε θύμα του εμφυλίου πολέμου, και της εκδηλώσαμε την πρόθεσή μας να την επισκεφθούμε στο Γραφείο της για ενημέρωση και περαιτέρω ενέργειες.
 

Στην συνάντηση μας -αναφέρει ο Πρόεδρος Χρήστος Καπερώνης- προστέθηκε κατόπιν και ο δήμαρχος Γ. Καραΐσκάκη που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση και κατά την σύντομη συνομιλία μαζί της έθεσε και αυτός το θέμα της έλλειψης μελέτης. 

Επιπλέον στην κ.υπουργό της απευθύναμε πρόσκληση από κοινού να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Σέλτου στις 23 Αυγούστου και επ ευκαιρία αυτής της επίσκεψης να περιηγηθεί στα Ιστορικά μνημεία της περιοχής μας. 

Ελπίζουμε κάτι να βγει....άλλωστε πάντα επιμένουμε στο στόχο μας που είναι η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ...




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης