Τοποθέτηση ομπρελών στις πλατείες της Άρτας

 
-Με συντριπτική πλειοψηφία η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 

Προς λύση οδεύει ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί για πολλά χρόνια την Άρτα, καθώς μετά και τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η απαιτούμενη δαπάνη για την προμήθεια ομπρελών (προϋπολογισμού 150.000€ από δημοτικούς πόρους)...



...που θα τοποθετηθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται σε πλατείες και κοινοχρήστους χώρους στην Άρτα, ώστε να μπει ένα τέλος στην εικόνα που σήμερα παρουσιάζουν πλατείες της πόλης.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (μόνο η παράταξη του κ. Στασινού καταψήφισε την πρόταση, ενώ οι παρατάξεις της κας Κιτσαντά και του κ. Παπαϊωάννου ψήφισαν υπέρ των ομπρελών, αλλά ζήτησαν το κόστος για τις ομπρέλες να μετακυλιστεί στους καταστηματάρχες) και πλέον ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να αλλάξει η εικόνα στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

«Για εμάς πρώτιστο μέλημα ήταν και παραμένει η ίση αντιμετώπιση όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και να υπάρξουν ελεύθεροι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι για τους πολίτες.

Από τα καταστήματα, εκείνα που δεν ήταν σύμφωνα με την κανονιστική διάταξη που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016 ήταν ένα πολύ μικρό ποσοστό, κάτω του 10%, το οποίο είχε αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους.

Προφανώς και δεν είναι λύση να επιβαρύνουμε με πρόστιμα τους καταστηματάρχες, αλλά στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και βεβαίως να λειτουργούν σύννομα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης