"Δίπλα" στους γονείς του θα ταφεί ο ΗΡΩΑΣ Βασίλης Τριάντης


Δίπλα στους τάφους των γονιών του, στο νεκροταφείο του Καναλακίου Πρέβεζας θα τοποθετηθούν τα οστά του Βασίλη Τριάντη, του 21χρονου που έπεσε στην Κύπρο και για πολλά χρόνια περιλαμβάνονταν στη λίστα των αγνοούμενων.



Το επόμενο διήμερο επιστρέφουν στην Ελλάδα τα οστά 17 συνολικά αγνοούμενων, συγγενείς των οποίων βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο της ταυτοποίησης, από τους ειδικούς επιστήμονες που εργάζονται με υπομονή και επιμονή. 

Η Κύπρος λοιπόν λέει το ύστατο χαίρε σε πεσόντες-αγνοουμένους στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) , οι οποίοι έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών προασπιζόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 την ανεξαρτησία και εδαφική κυριαρχία της Μεγαλονήσου.

Ενώπιον των λείψανων των γενναίων μαχητών θα αναπεμφθεί δέηση στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην οποία θα είναι παρόντες, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Καμμένος. 

Στην συνέχεια, άνδρες της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς θα μεταφέρουν τις λειψανοθήκες στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και με μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα φθάσουν στην Αθήνα και θα ταφούν στην γενέτειρα, ή στον τόπο της διαμονής τους.

Τα οστά του Βασίλη Τριάντη θα φτάσουν στο Καναλάκι το απόγευμα του Σαββάτου. 

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή, στο Νεκροταφείο του Καναλακίου εκεί όπου αναπαύονται οι γονείς.

 .epiruspost.gr




Η κηδεία θα γίνει με στρατιωτικές τιμές..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης