Ανησυχία για τη ρευστότητα στις τράπεζες


- Έκτακτη ενίσχυση με άλλα 400 εκατ. από τον ELA

Αυξήθηκε κατά 400 εκατ. ευρώ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες και διαμορφώθηκε στο ποσό των 46,6 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας. 



"Στις 22 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 46,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος", αναφέρει η ΤτΕ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

"Η αύξηση του ανώτατου ορίου κατά 0,4 δισεκ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα".

Η αβεβαιότητα οδήγησε σε αύξηση του ELA – Ξανά για ρευστότητα οι τράπεζες

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα του το Reuters ανέφερε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκε κατά 300 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Η χρηματοδότηση από τον ELA – η οποία είναι πιο ακριβή σε σύγκριση με τον δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – αυξήθηκε στα 43,1 δισ. ευρώ στα τέλη του Φεβρουαρίου από 42,8 δισ. ευρώ στα τέλη του Ιανουαρίου, ανέφερε το πρακτορείο.

capital
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης