Άρτα: Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου


Από την Π.Ε. Άρτας καταρτίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ως εξής: 




«Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μάρτιοι) μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017 και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων , Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24η" και 25ης Μαρτίου 2017. 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 

Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη φροντίδα των κ. κ. Διευθυντών των Σχολείων, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς και στις οποίες θα τονισθεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου. -ΩΡΑ 12.00:

Θα γίνει προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στα Μνημεία των Ηρώων της Πόλης προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 

-ΩΡΑ 07.00: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών. Η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης και θα παιανίζει εθνικά εμβατήρια.

-ΩΡΑ 08.00: Θα γίνει επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή διμοιρίας Στρατού της Φιλαρμονικής και του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».

-ΩΡΑ 10.30: Θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Αγίου Δημητρίου. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στον Ιερό Ναό από την κα. Μαρία Δέτσικα, Εκπαιδευτικό του Κλάδου ΠΕ 02 (Φιλόλογο), του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας.

Στη συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο που βρίσκεται προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 -Ώρα 11:30: Θα γίνει παρέλαση προ των επισήμων, σπουδαστών ΤΕΙ, τμημάτων μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς και τέρμα την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης