Κοπή και κλάδεμα υψίκορμων δέντρων στο Δήμο Αρταίων


O Δήμος Αρταίων με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και ταυτόχρονα να συντηρήσει τα υψίκορμα δέντρα, πραγματοποιεί τις ετήσιες εργασίες κοπής και κλαδέματος, σε κοινόχρηστους χώρους, ευρυχώρια (Πλατείες, Σχολεία κ.λ.π.) σε όλο το μήκος του Δήμου, όπου υπάρχουν επικίνδυνα δέντρα.  



Κατόπιν αυτοψίας που διενήργησε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, κλαδεύτηκαν και κόπηκαν συνολικά 53 υψίκορμα δένδρα (κόπηκαν 16, κλαδεύτηκαν 37) ύψους άνω των 20 μέτρων σε πλατείες, πάρκα, δημοτικούς δρόμους, νησίδες, σχολεία και νεκροταφεία της περιφέρειας του Δήμου Αρταίων.

Το ύψος και το μέγεθος των εν λόγω δέντρων είχε αυξηθεί επικίνδυνα και απειλούσε ιδιοκτησίες, πεζούς και οχήματα. Επίσης σε μερικές περιπτώσεις παρατηρήθηκε ξήρανση μέρους του κορμού ή του φυλλώματος των δένδρων, είτε από ασθένειες, είτε εξαιτίας ακραίων θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανήλθε σε  19.716,00 ευρώ, ενώ να σημειωθεί ότι τα ξύλα που συγκεντρώθηκαν από την κοπή των υψίκορμων δέντρων, τεμαχίστηκαν και δόθηκαν σε άπορες οικογένειες, που είναι καταγεγραμμένες στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων.

«Συνεχίζονται τα κλαδέματα και σε χαμηλότερα δέντρα από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, ενώ όλο το χρόνο θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και οι βελτιώσεις στον τομέα του πρασίνου, με στόχο την συντήρησή του, αλλά και την αισθητική βελτίωση της Άρτας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Βλάχος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης