Ατελείωτη αναμονή στο ηλεκτρονικό ΑΣΕΠ


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για χιλιάδες νέους επιστήμονες που, στην προσπάθειά τους να βρουν δουλειά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, βρίσκουν μπροστά τους ως εμπόδια τεχνικά προβλήματα του ηλεκτρονικού ΑΣΕΠ.



Εδώ και αρκετές ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ «έπεσε» από τους χιλιάδες υποψηφίους που προσπαθούν να συμπληρώσουν την αίτησή τους για διαγωνισμούς που είναι στον «αέρα».

Ετσι, το ΑΣΕΠ αναγκάστηκε να δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων σε τουλάχιστον δύο προκηρύξεις (5Κ/2016 και 6Κ/2016), ενώ αναμένεται να δοθεί παράταση και στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων της προκήρυξης 7Κ/2016 που αφορά στην πλήρωση 1.660 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας και η οποία θα έληγε την ερχόμενη Τρίτη (31/1/2017).

Η Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) απέστειλε εκ νέου εξώδικη διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ (η πρώτη είχε σταλεί στις 20/1/2017) από το οποίο ζητεί να βρεθεί μία ευέλικτη και πρακτική λύση, προτείνοντας την καθιέρωση της δυνατότητας αποστολής χειρόγραφης αίτησης.

Οι νοσηλευτές επισημαίνουν ότι με δεδομένο ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ είναι το μοναδικό μέσο συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για τις προκηρυχθείσες θέσεις, χιλιάδες υποψήφιοι είναι αναγκασμένοι να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στους υπολογιστές τους, άλλοτε διαβάζοντας ότι «η σελίδα δεν βρέθηκε», άλλοτε ότι «πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης» και άλλοτε αντικρίζοντας μία απλώς λευκή σελίδα.

«Η κατάσταση», σημειώνει η ΕΝΕ, «είναι ακόμη χειρότερη για όποιον έχει την τύχη να ξεκινήσει μεν την αίτησή του, χωρίς να μπορεί να την ολοκληρώσει ή να την αποθηκεύσει και εκτυπώσει καθώς το σύστημα τον αποβάλλει από βήμα σε βήμα».

Η ΕΝΕ τονίζει πως «δεδομένου δε ότι τα ποσοστά του κλάδου των νοσηλευτών είναι πολύ υψηλά και το σύνολο των προκηρυχθεισών θέσεων τραγικά χαμηλό, το να δημιουργούνται περαιτέρω εμπόδια, κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο είναι για το μέλλον της πολύπαθης δημόσιας υγείας».

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιήθηκε ότι είναι σε εξέλιξη εργασίες ενίσχυσης της υποδομής του πληροφοριακού του συστήματος, καθώς και ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ/2016 θα παραταθεί.

Αυτό έχει γίνει ήδη με τις προκηρύξεις 5Κ/2016 για την πλήρωση 80 θέσεων προσωπικού στην ΕΥΑΘ Α.Ε. (παράταση μέχρι 1/2/2017), και 6Κ/2016 για την πλήρωση 93 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ (παράταση έως 3/2/2017).

Η προθεσμία αποστολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης παρατείνεται και για τις δύο προκηρύξεις μέχρι και τις 7/2/2017.

 ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

 kathimerini.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης