Γάβρογο:Απελευθέρωσαν με την ΕΜΑΚ άλογα από το χιόνι


Ευαισθησία - Υποχρέωση - Συνεργασία έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα !
 

Οργανωμένη Επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού (21) Αλόγων στις κορυφές Γαβρόγου του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. (Φώτο)



Σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία ο Δήμος Γ Καραϊσκάκη με την Ε.Μ.Α.Κ , την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου , το Κλιμάκιο Πυροσβεστικής Αστροχωρίου και την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου απεγκλώβισαν τα άλογα που βρίσκονταν στη περιοχή του Γάβρογου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Περικλή Μίγδου.


 Η οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στις κορυφές Γαβρόγου του Δήμου από την 5η Ε.Μ.Α.Κ. εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν (21) Άλογα τα οποία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών παρέμειναν εγκλωβισμένα στις βουνοκορφές του Γαβρόγου

Η επιχείρηση έληξε με έκβαση αίσια! 

Και ήταν μεν δύσκολη αλλά υπήρξε από τις πιο συναρπαστικές που έχει κάνει η ΕΜΑΚ όπως σημειώνει το epiruspost.gr

Είκοσι άλογα της φυλής της Πίνδου, διασώθηκαν..



Ο ιδιοκτήτης τους Παναγιώτης Καπούλας ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έκανε σημειώνοντας ότι η χιονόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που δεν πρόλαβε ο ίδιος να τα μετακινήσει σε ασφαλές καταφύγιο.

Ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος ευχαρίστησε τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο και τους υπεύθυνους της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε.

Τα άλογα που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση, αποτελούν μέρος των παραδόσεων της περιοχής καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος... Έτσι η προστασία τους αποτελεί υποχρέωση... Και με την συγκεκριμένη επιχείρηση αποδείχθηκε στον υπερθετικό βαθμό!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ