Δεν εκδίδονται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί


- ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 Οριστικό «όχι» από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.



Το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει οι τουρκικές αρχές για την έκδοσή τους στη γειτονική χώρα.

Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες στις τρεις διαφορετικές συνεδριάσεις του Αρείου Πάγου που έγιναν για την εξέταση της υπόθεσης, με εξαίρεση έναν δικαστή ο οποίος μειοψήφισε σε μία εκ των συνεδριάσεων.

Μετά το οριστικό «όχι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου και οι οκτώ θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων. Το βρετανικό δίκτυο BBC έχει πρώτο θέμα την απόφαση του Αρείου Πάγου, αναφέροντας ότι η υπόθεση αποτέλεσε «ένα διπλωματικό δίλημμα για την Ελλάδα».

Σε κοινή δήλωση που είχαν εκδώσει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι αρχές της χώρας τους, ευχαριστούσαν τους Έλληνες πολίτες «για την συμπάθεια και τη συμπαράστασή τους».

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράστασή τους», είχαν αναφέρει σχετικά.


ethnos.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης