Τουρκική πυραυλάκατος προσέγγισε τα Ίμια


- Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο τουρκικό πολεμικό πλοίο επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ 
- Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντος

 Πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια. (2 ΒΙΝΤΕΟ)



Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά μέσα ενημέρωσης επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Από ελληνικής πλευράς δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι στην τουρκική πυραυλάκατο επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου. Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα και στο CNN Turk.

 Φωτογραφίες από την επιχείρηση αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων...





protothema.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ