Άρτα: Επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας


- Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της κατασκευής του νέου κυττάρου ανέρχεται σε 5.607.801,90 ευρώ

Από το Δήμο Αρταίων θα υλοποιηθεί το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, καθώς στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε ομόφωνα την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης,... 



...μεταξύ του Δήμου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινών και Ημιορεινών περιοχών Ν. Άρτας (ΦοΔΣΑ), μιας και δεν διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια για την ένταξη και υλοποίηση έργων στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της κατασκευής του νέου κυττάρου ανέρχεται σε 5.607.801,90 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησής του ορίζεται σε 18 μήνες. Ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει δια των αρμοδίων τεχνικών υπηρεσιών του, την δημοπράτηση και την επίβλεψη υλοποίησης του έργου. 

«Το πρώτο κύτταρο του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας έχει ήδη κορεστεί, για αυτό και είναι επιβεβλημένη η άμεση δημιουργία του δεύτερου, κάτι το οποίο είχε προβλεφθεί από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ΧΥΤΑ, εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου του ΧΥΤΑ, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια και βρίσκεται μέσα στα διοικητικά του όρια. 

Με την ταυτόχρονη υλοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην Ήπειρο, την δημιουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και των Πράσινων Σημείων, αλλά και την κατασκευή του δεύτερου κυττάρου, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Βλαχέρνας θα μετατραπεί σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων -ΧΥΤΥ (που σημαίνει μικρότερος όγκος καθημερινών σκουπιδιών προς το κύτταρο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του) και έτσι θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το ΦοΔΣΑ, για την ορθή και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης